Afișe pentru ușa clasei – tema „Exploratorii”

Ca în fiecare an, înainte de începerea noului an școlar, fiecare dascăl își pregătește materiale pentru decorarea sălii de clasă. La fel am procedat și eu.
Anul acesta m-am gândit să aleg ca temă pentru aranjarea sălii tema „Exploratorii”. Probabil nu voi găsi chiar toate materialele de care am nevoie astfel încât să fie legate de această tematică, dar măcar unele dintre ele le vor transmite elevilor ideea că, anul acesta, se așteaptă de la ei să fie studioși, implicați, să-și folosească în mod eficient curiozitatea caracteristică vârstei, asemenea unor exploratori. M-am gândit că le va plăcea să se vadă în ipostaza de cercetători, de oameni ai aventurii aflați în căutarea unor lucruri și fenomene nedescoperite încă.
Pentru ușa clasei am vrut să realizez niște materiale care să îi ducă pe elevi și pe vizitatori cu gândul la traseele de munte pe care întâlnești indicatoare și marcaje pe plachete de lemn. Probabil ceea ce am reușit să realizez nu este exact ce mi-am dorit, dar atât am fost eu în stare să fac și atâta am făcut.
Deși încă nu am lipit afișele pe ușa clasei, am vrut să am o imagine mai clară a felului în care va arăta ușa văzută din exterior așa că mi-am aranjat pe calculator afișele realizate. Una dintre variante ar fi aceasta:

Untitled

Pe aceasta am și folosit-o:
IMG_20170908_190303

Iar altă variantă ar fi cea de mai jos. Nu m-am putut hotărî încă dacă să pun două indicatoare sau doar unul mai mare. De asemenea, nu știu încă dacă proporția dintre afișe este cea pe care am preconizat-o. Voi vedea asta după ce voi printa materialele și le voi asambla. Probabil voi reveni cu fotografii făcute la fața locului.

usa clasei

Știu că aproape, dacă nu chiar toate cadrele didactice care predau la clasele primare au acum studii superioare și sunt, de fapt, profesori pentru învățământul primar, însă mie îmi place mai mult titulatura de învățător sau învățătoare. Dacă doriți însă, pe documentul word descărcat puteți să modificați titulatura și să adăugați numele în căsuța-text corespunzătoare.

Pentru partea din interior a ușii am pregătit un afiș care nu îmi aparține, dar a fost oferit spre descărcare gratuită de clasamea.eu.

Exploratori

Afise pentru usa clasei exterior

Cele doua indicatoare mai mici

Imaginile folosite nu îmi aparțin, le-am descărcat de pe internet. Sursele acestora sunt următoarele, în ordinea în care apar în imagini:

http://www.depositphotos.com
http://www.freepik.com
http://www.clipartpig.com
http://www.clipground.com
http://www.123rf.com

Un gând despre “Afișe pentru ușa clasei – tema „Exploratorii”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s