Aniversări – cufăr cu diamante

Panoul aniversărilor (e prima dată când aranjez un astfel de panou, deși am sărbătorit zilele de naștere ale copiilor dintotdeauna), m-am gândit să-l realizez în forma unor cufere de comori corespunzătoare lunilor anului în care să așez „comorile” noastre, adică niște diamante în diverse culori pe care sunt scrise numele copiilor.

Vă pun la dispoziție două documente word, editabile, asemănătoare.

Primul fișier conține 12 planșe A4 reprezentând cufere inscripționate cu lunile anului și imaginile a 32 de diamante de diverse culori, pe fiecare din ele aflându-se o casetă de text, în care puteți scrie prenumele unui copil. Atunci când editați numele copilului, puteți alege culoarea, fontul sau mărimea dorită. Această variantă cu casetă-text are dezavantajul că nu vă permite să rotiți și textul, în cazul în care doriți să modificați poziția diamantului în cufăr, așa cum am făcut eu cu diamantele roșu și mov din imagine.

ANIVERSĂRI – CUFĂR CU COMORI – varianta cu casete-text

Al doilea fișier are același conținut ca și primul, doar că numele copiilor nu sunt scrise în casete-text, ci în WordArt. În acest fel, dacă doriți să rotiți diamantul, se va roti și textul odată cu el. Pentru modificarea numelui procedați în felul următor:
– selectați imaginea și textul cu click stânga până apar marcajele ca în imaginea de mai jos, apoi faceți click dreapta pe text. Vă apare o fereastră mai mică în care selectați Edit text.
Editarea numelui 1– se va deschide o altă fereastră în care puteți scrie numele dorit, alegând aspectul preferat. Făcând click pe OK aplicați modificarea. Puteți reveni oricând la modificarea textului, urmând aceiași pași.
Editarea numelui 2

ANIVERSĂRI – CUFĂR CU COMORI – varianta cu WordArt

În continuare aveți două variante:
1. Fie printați cuferele și diamantele separat, decupați manual diamantele, apoi le prindeți pe panou cu ace de gămălie sau pioneze pe cufărul cu luna corespunzătoare (în cazul acesta nu e nevoie să rotiți pe calculator diamantele);
2. Fie tăiați/copiați și lipiți digital (direct pe calculator) sau trageți cu mouse-ul diamantele pe cuferele corespunzătoare, apoi le printați și nu mai aveți nimic de decupat manual.

În cazul în care aveți mai mulți sărbătoriți într-o lună, puteți fie să micșorați diamantele, fie să le puneți unele deasupra celorlalte, aranjându-le după preferință.

Panoul meu:

Sursele imaginilor folosite:
cliparting.com
123rf.com

Reclame

Un gând despre “Aniversări – cufăr cu diamante

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s